O mamaliguta verde

de GretaRachita in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2014 | 2994 vizualizari

 

Pentru toti cei care ma cunosc, nu cred ca mai este cazul sa spun cat de mult imi place mamaliga. O ador, in toate formele sale. Imi amintesc cu mult drag ca tata, indiferent de cate feluri de mancare pregatea mama, cand se punea la masa intreba: "Dar putina mamaliga nu ai facut?"
Astazi va propun o mamaliguta putin mai diferita dar va asigur ca este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina de malai 
  • 1 l de apa 
  • sare 
  • 1 lingura de ulei extravirgin de masline 
  • 200 g de mazare 
  • 100 g branza moale quark (tip Philadelphia) sau branza proaspata de vaca 
  • 100 ml de smantana sau iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O mamaliguta verde:

Am fiert apa, am adugat sare, uleiul si apoi incet, in ploaie faina, continuand sa mestec pe foc mic. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, acoperita cu o folie de aluminiu, amestecand din cand in cand.

Am adugat mazarea si am acoperit din nou cu folie de aluminiu continuan sa amestec din cand in cand. Dupa circa 20 de minute, cand mazarea rezulta a fi fiarta, am mixat totul adaugand putina apa calda.

Am pus din nou totul pe foc pentru alte 5 minute. Am servit mamaliguta mea cu quenelle de branza moale sau branza de vaca amestecata cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "O mamaliguta verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

GretaRachita 1

23.01.2014, 07:15

Thanks iubitica

mihaelar63 1

07.03.2014, 23:42

Imaginatia ta este super

GretaRachita 1

08.03.2014, 03:18

Multumesc din nou Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulz